Jos jedan glas za

.
-
Traka,najbrzi nacin da se nesto usnimi kako treba jer u startu zvuci do jaja pa ne treba gomila plug inova koji se mincaju do besvesti.Svodi editovanje na minimum pa za greske u sviranju i pevanju budu okrivljeni oni koji su u stvari i krivi.Miksa se totalno brzo kada se prethodno nauci kako se to radi,naprimer kao ovaj: Groove3.Studio.Secrets.With.Krish.Sharma.TUTORiAL. DVD
Saturacija i kompresija,neprevazidjene,barem za moj ukus.
Automatizacija nepotrebna po meni,sama cinjenica da se na neku pesmu mozes vracati do besvesti i nesto po njoj cackati ponovo i ponovo je razmazila snimatelje a obezobrazila musterije.
-
Elektronske cevi moje omiljene igracke

.Drugar i ja smo napravili par pojacala i pretpojacala.Prvo smo radili push pull-ove sa EL34 cevima a onda se igrali sa EL84,EL90 itd....sve u svemu,sem mikrofonskih preampa u studiju, volim da imam cevi i u slusanju a nezaobilazno i na gitarskom pojacalu.Mada se uglavnom kada su cevi u pitanju misli na odredjenu vrstu saturacije,cevi u slusanju mogu da budu itekako realnije od gomile ostalih konkurenata,pogotovo kada su u pitanju single ended pojacala A klase sa npm 300B direktno grejanom triodom,2A3,845 itd.Da se ne bi bazirali iskljucivo na cevi i snimci bili monotoni

uvek super posao rade i
-
Trafoi koji rade pojacanje ulaznog signala na skroz lud i nepredvidiv nacin pa se o tome moze pisati do besvesti a za to bi ipak bilo lepo da imamo sekciju , kao sto je Boki i predlozio....