View Single Post
Old 04-11-2010, 06:33 PM   #26
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: Mobilne solucije?

Evo me iz par stovarista i nigdje ne mogu da nadjem visoko impregniranu (jel se tako kaze? ) 10cm debljine vunu od 100tinjak kg/m3.. Kazu ne trazi se previse takva, nemaju na lageru, (vidjeh samo neku mekanu od 3 cm debljine) ali mogu da narucim da stigne... Ajd ok..

S obzirom da sam nikakav stolar (jos uvjek), i shodno tome ne mogu (josh uvjek) da izvodim zakljucke sam, pribojavam se svega i svacega i stoga vam ucestalo dosadjujem. Izvinjavam se zbog toga!

Nosen primjerom apsorber panela iz mike vale threada (gledam trenutno i kod eomsy-ja al ne nailazim na odgovor, bar ne fotografiju) imam opet pitanje..

Kako zastiti vunu i ako je u ramu, i ako je oblozena tkaninom da je gravitacija ne vuce dolje i ona lagano pocne dobijati oblik slova C, ili ne daj boze kasnije ispane iz rama?

Kanim se napraviti visoke i siroke panel apsorbere na prednjem i zadnjem zidu + cu 90% da pravim bass trap panele (iz par slojeva od po 10 cm vune) a ne superchunkse, (to mi izgleda nemoguce izvesti iz perspektive mog zanatskog umijeca) mada ko zna?.

Trapovi recimo trebaju biti visoki 2.65m koliko mi je i visok plafon, i onda moram da ih pravim iz djelova rezane vune a ne 1 komada! Predpostavljam da je odgovor vezati vunu nekako za sam ram jel? Kako vi to radite? Ili je ta gusta vuna dovoljno kruta da zivi tako sama tu?

I da li da uzmem 100kg/m3 ili 120kg/m3 vunu? ili vise? Je li uvjek vise bolje? Ne bih volio da napravim 'mutav' prostor... Mada vjerovatno i ne mogu da ga napravim 'mutavim' jer su to ipak paneli i vidjece se goli zidovi tu i tamo...

Hvala!

Last edited by Rhino; 04-11-2010 at 06:47 PM.
Rhino is offline   Reply With Quote