View Single Post
Old 03-11-2010, 03:51 PM   #8
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Re: Spasite moju ves masinu:)

Quote:
Originally Posted by OgnjanMilosevic View Post
Problem u tome je sto svi ti motori na starim uredjajima imaju "kick-back" efekat, odnosno vracaju u naponsku mrezu smetnje, peak-ove itd...
Definitivno resenje bio bi ON-LINE UPS (ne ovi plastikaneri tipa Mustek, Trustek i slicno), nego na primer APC, ali ne LINE-INTERACTIV ili BACK-UPS, nego ON-LINE - sto znaci da se konstantno napaja preko akumulatora, koji pegla napon i dopunjava se.... jedino sto je takvo resenje prilicno skupo.... Svrati do ovih http://www.enelps.com/ ljudi, oni se ozbiljno bave tim stvarima i imaju polovnih, fabricki remontovanih ON-LINE UPS-ova raznih snaga i tipova, pa mozda nadjes nesto povoljno... i sigurno znaju puno vise o problemu od mene, pa ce verovatno i moci da ti pomognu, mozda i nekim manje skupim resenjem!

Pozdrav,
Ogi
Da,znam za enelps, spominjao sam ih ovde ranije.Problem kod on-line UPSeva je kratkotrajnost baterije jer se neprekidno puni i prazni,zato sam i kupio Line-interactivni UPS koji da kucnem u drvo traje evo vec 4-5 godina,a baterija i dalje traje.Mislim da je trajno resenje u nekom naponskom stabilizatoru,imam jedan "Iskrin" TV stabilizator iz '70ih i mero sam mu napon na izlazu,uvek oko 215-220V.Problem je samo sto nema snage da potera komp.Al' nema veze,videcu da uzmem neki kvalitetan sa dovoljno wati.Mozda mi posao zavrsi i neki APCov surge arrest sto rece Filip.

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"
LAMPASH is offline   Reply With Quote