View Single Post
Old 01-11-2010, 07:08 PM   #10
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Demo: ATC-X + SX240+ EX5

Quote:
Originally Posted by relis View Post
Future Retro XS ima dovoljan speed za arpove, prema prezentiranom i procitanom, al nema memorije. Meni je memorija vazna i na monosintu. Dobro, kad imas nesto tipa Dark Energy mozda ne toliko, al ovaj ATC-X ima tolko toga u sebi da ne znam kako bi bez nje.
pa za sint koji ima veće mogucnosti i mod routinge memorija postaje bitna. pogotovo za nastup u?ivo. u studiju mi i nije toliko presudna za ove jednotstavnije ma?ine kao sh2 ili minimoog.

FR XS ima moderni, tanki na?panani zvuk i nema memorije jbga.

trenutno (opet) imam kod sebe na probi LP, jednostavno mi ga dado?e u Audio Pro, nek nosim. pa reko ajd.. to je stvarno lo?e napravljen analog. ima soundova u kojima briljira, ali sve je to ne?to sa uključenim overdriveom, prljav?tina i to.. a za bilo ?to da uopće imalo naliči na moog, to se čuje koliko je tanak, ograničenog bandwitha i malog headrooma. ba? malen zvuk. čudno le?i u miksu, il ga nema, il malo pojačah pa previ?e izleti..

?teta, inače bi mi Slim Phatty verzija legla za live ko naručena.

imao sam Pulsa na probi nekoliko puta.. i.. ruku na srce.. LP mi je jo? takav kakav je dra?i. puno topliji, i ipak je VCO. Pulse je sasvim drugi svijet od svih tih ma?ina, očajno prljav filter... oscilatori ravni ko daske.. meni je samo ok za deep bass i trance sekvence. nedo ti bog da sviras nesto gore jako visoko, oscilatori zvuče gore od VSTi. aliasing raspad sistema.

eto meni treba ATC-X ili SE1X ali sa brzim envelopama, JBGA. to je SOUND. al nazalost to ne postoji. zasad. Studio Electornics se i dalje pravi blesav, kao ovo im je dovoljno dobro.. a konkurencija ih ?ije zbog toga..

da , meni stvarno dobro zvuči Vermona Lancet... mislim za te pare gazi svaki MFB, Dark Energy i slične. pun zvuk, agresivna rezonanca sa mudima itd. svidja mi se i sto je jako malen... idealan za ponijet uzivo.. za jos neku liniju sa sekvancera i sl..

Quote:
Originally Posted by relis View Post
U Zagreb ne planiram uskoro, al vremena cu naci da kao skocim vec po nesto, pa do tebe. Ajd se cujemo drugi tjedan!
to bi bilo super. daj se svakako javi.. moram razrije?iti dilemu oko SE... kad jbga nitko nema ATC-Xi verziju koja je navodno ne?to br?a.. li samo navodno..

clusterchord is offline   Reply With Quote