View Single Post
Old 29-10-2010, 04:24 PM   #23
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Re: Prva zvučna karta - pomoć i savjeti

pa pazi, ja sam ovo misljenje formirao na osnovu iskustva, a da ne pomisnjem da sam skoro 10 godina mislio kao ti sada, ok .. tada su bila i druga vremena i nije bilo kao sada.. medjutim tehnoloski je sve toliko napredovalo da je tesko i pratiti a kamoli ostalo ..

sto se tice drajvera to naravno stoji , svaka firma ima neku svoju politiku, i to su uglavnom siromasne prednosti Jedina audio karta u koju bih ja licno mogao da stojim i odgovorno da potvrdim kompletnu stabilnost sistema, sa konstantnom podrskom i veoma cestim update-ima, firma koja osluskuje svoje korisnike, a cak na njihovom forumu mozes i direktno da "caskas"ni manje ni vise nego sa vlasnikom, i da mu ukazes na mozda neke eventualne propuste itd itd, i u sledecem update-u smatraj to ispravljenim To je RME ..

Svi ostali ti uglavnom daju ono sto ti je potrebno da bi radila karta, sa osrednjom ASIO podrskom , i nigde ih nema APP (Ako prodje,prodje) .. nekome ce raditi ,nekome nece, razloga ima milion, kao i komponenti racunara uz koji se koristi, svaka ima nesto sto ne guta itd itd, sve to ide lancano .. zato ce nekom raditi odlicno, nekom sa ne tako cestim problemima, a nekom nece raditi uopste.. jer se hardveri ne trpe u nekom slucaju .. dakle jako jedna komplikovana osnova ..

dakle kada juris audio kartu treba da gledas da je to kvalitetno kuciste , dobra izrada .. po potrebi i/o kanala i to je to .. sve ostalo je manje-vise isto ili ajde da kazem slicno , ali ne opravdava visoku cenu, dakle placate dobru izradu, broj ulaza/izlaza i to je sve.. o kvalitetu konvertora i sl.. u tako niskom cenovnom rangu ne treba ni razmisljati

i sto bi rekli, srecno sa kupovinom