View Single Post
Old 27-10-2010, 08:22 PM   #4
relis
Senior Member

Default Re: Demo: ATC-X + SX240+ EX5

Hvala milos!

@Clusterchord: Slazem se da treba kompresije, ovako to inace nebi proslo, al nije mi se dao tog trena kopcati RNC.

Future Retro XS ima dovoljan speed za arpove, prema prezentiranom i procitanom, al nema memorije. Meni je memorija vazna i na monosintu. Dobro, kad imas nesto tipa Dark Energy mozda ne toliko, al ovaj ATC-X ima tolko toga u sebi da ne znam kako bi bez nje.

Mozda malo navlacim, al pada mi na pamet Waldorf Pulse. Zaboravimo malo da je DCO, jednom sam pokusao kopirati Moroder style sekvencu iz one ludjacke demo stvari "Night Lights" (Mini + Prophet5) i moze to Pulse sasvim solidno. K tome brz li ga je brz.. A sounda kolko mozes rukom obuhvatiti.

Slazem se za Voyager. Nebi mijenjao Studio Electronics za njega nikad. Studio Electronics je osjetno topliji, ne vristi tolko naprijed ko Voyager, al ima vise mesa. Moog je vise hi-fi, cisci. I to je prednost puno puta. Vezano za brzinu envelopa, na ATCx-u se moze dosta postici njihovom inverzijom, pa cak i drugim filterom. Na njemu nije sve crno-bijelo, mogucnosti su velike. Jedan cas mi se cini ko puz, drugi prosvira ko Poly6.

Novi budget mono sintevi nisu u toj klasi zvukom al ak smijem primjetiti, primjeri Vermone Mono Lancet na sluzbenoj stranici su strasno dobri. Ne znam sto ljudi cuju kad to slusaju, jer mnogi su kao razocarani, govore da je to slabo i slicno, al meni se Mono Lancet cini tolko dobar da si ga zelim doma. I brz!

U Zagreb ne planiram uskoro, al vremena cu naci da kao skocim vec po nesto, pa do tebe. Ajd se cujemo drugi tjedan!

Last edited by relis; 27-10-2010 at 08:31 PM.
relis is offline   Reply With Quote