Thread: pomoc za SAE
View Single Post
Old 25-10-2010, 10:06 AM   #2
kejkz
banned

Default Re: pomoc za SAE

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
...nekim članovima foruma
Ideja je zanimljiva, altruisticka, ali se postavlja osnovno pitanje i otvora ujedno najveci problem: kojim to clanovima foruma platiti skolarinu? Siguran sam da bi se naslo mnogo vise kandidata nego sto bi bilo novca. A koji kriterijum moze postaviti jedan forum (odnosno u ovom slucaju njegov vlasnik, jer je on glavni za ovakve stvari) za nekoga od ljudi koji forum samo posecuju, a zeleli bi da studiraju nesto vezano za zvuk?
Ja licno sam misljenja da se ovde vec daje dosta, odnosno, da oni koji znaju nesebicno dele svoje znanje, dokle god to ima smisla. I da ovo ustvari izlazi iz okvira foruma. Forum od studiranja nekih od svojih clanova mozda bi imao koristi na duze staze, ako bi to moglo podici kvalitet rada foruma, ali on nikako ne moze imati koristi od samog studiranja nekoga sa njega. Mislim da stipendiranje trebaju obavljati oni kojima tako nesto moze doneti direktnu korist, a to mogu biti studiji, filmski, muzicki, televizijski, svejedno, svuda gde je ovakav profil ljudi potreban, dakle ljudi osposobljenih za rad na profesinalnoj audio opremi. Oni ovako mogu dobiti ne samo sansu, nego i radno iskustvo. Medjutim, to mozda i nije u njihovom interesu, jer bi ih onda morali platiti vise. Klupko zamrseno...
Sve u svemu, siguran sam da bih se lako mogao odreci nekoliko piva da bi neko ko to zasluzuje studirao, ali opet postavljam pitanje sebi i svima drugima, kome?