View Single Post
Old 24-10-2010, 06:35 PM   #9
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Pravo godiste za producenta

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Uuuu kako ga je razlomio! Sjajan video clip!
Khm... Idemo dalje...
Nezavisni od izdavača, od čega jo? autori muzike mogu da se oslobode?

- Od muzičara.
Jo? od pojave pesme "I Feel Love" Done Samer hiljadama novostvorenih elektroentuzijasta postalo je jasno da bubnjar, klavijaturista, gitarista i ostale mudonje nemaju ?ta da tra?e u procesu stvaranja muzike. Arpeđator je precizniji i ne tra?i platu.

- Od nadobudnih pevača.
Oni retki talenti sa apsolutnim sluhom nekad su vredeli zlata koliko su te?ki, ali do?ao je i njima crni petak. Otpevaću sve ja sam, tu je Melodyne da popravi koju frazu ako ustreba, a mo?e i sve komplet da ispegla. Osim toga, pitanje je vremena kad ćemo imati VSTi koji peva midi note glasom koji odaberemo (to već postoji, ali zvuči malo ve?tački, za godinu-dve imaćemo VST Sinatru).

- Od miksad?ija.
?ta mislite koliko će vremena proći dok ne izađe nova verzija Cubasea koji će imati opcije da izabere najbolji tejk u svakom treku, edituje, kvantizuje audio u deliću sekunde, odradi auto gain, auto panning i sve ostalo ?to treba, po jednom od hiljadu preseta iz padajućeg menija? Selektuje? stil: jazz-grunge-folk-metal i gotov miks.
Ili mo?da neko misli da je miksanje umetnost? Tako se mislilo i da ?ah zahteva inteligenciju. Dobro znamo da kompjuter nema inteligenciju, to će jo? dugo ostati u sferi naučne fantastike, ali mo?e da pobedi svetskog prvaka u ?ahu.

Itd...

Google Toyota vozi sama, transportnim firmama uskoro neće trebati vozači kamiona ni njihovi drčni sindikati, sve se automatizuje. Dokle? Izgleda da Ned Lud ipak nije bio lud?

Kompjuter mi se popeo na vrh glave. ?to je br?i ja sve vi?e vremena provodim uz njega. Rad, hobi, dru?enje, sve je tu. Pevao je Serđo Bla?ić "Oni ?to dolaze za nama (...) Sklapat će prijateljstva Putem kućnog kompjutera."

Pravo godi?te za producenta? Sad je pravi trenutak da odustane.