Quote:
Originally Posted by Arthur
jednostavan test- snimi jedan najobičniji klik metronom na neku drugu spravu, analgonim putem. Zatim pusti sa te sprave taj snimak i snimi ga nazad odakle si ga pustio prvi put. Složi prvi klik, i videćeš da već od drugog kreće da se dešava chorus i raspadanje, bar po fazi. Obrni fazu, doći ćeš do sličnog zaključka. Milisekunde ili ne, meni do kraja prosečne pesme od 3-5 minuta ume da bude razlaz i po 10ak sekundi, što je baš mnogo.
|
Nadam se da si hteo da kažeš "10-ak MILISEKUNDI", pošto 10-ak SEKUNDI deluje kao da si startovao dva kasetofona
Da izvineš, toliko si me zbunio ovim postom da sam morao da uradim test (doduše, na svoj način). I rezultati su skoro isti kao pre mnogo godina kad sam prvi put počeo da se bakćem A/V sinhronizaciom.
Primer je simultano snimljen sa istog izvora (zvučnika) putem dva mikrofona na dva snimača:
1. M-Audio MicroTrack 2496 + AT822;
2. SONY MiniDisc MZ-R701 + M-Audio stereo Lavalier;
Snimljeni fajl sa M-Audio MicroTrack-a je prebačen u računar preko USB porta, MiniDisc je prebačen analogno (u real time-u, stereo mini-Jack kroz Line6 UX2 Line In) u Sound Forge.
Snimak sa MicroTrack-a je na levom kanalu, sa MiniDisca na desnom. Zvuči ovako:
http://www.box.net/shared/2bmu0ieiak
Bottom line: offset dve
amaterske sprave u "freewheeling" modu posle 5 minuta je jedva prešao 1/2 frame-a (24ms). Za sinhronizaciju zvuka sa slikom to je više nego dovoljno.
Koliko shvatam - to je tema ove teme
Pozdrav,
Vasa
P.S. Preporučujem Download (a ne Play) pošto je lakše videti koliki je zaista offset.