View Single Post
Old 24-10-2010, 09:39 AM   #14
dukasound
Member

dukasound's Avatar

Default Re: Vrata gluve sobe

Hvala na odgovoru!
Tesko da cu moci onda ici sa pijeskom jer metalna vrata nemam a isto tako postojeci okvir mora da bude odgovarajuci.
Dakle moracu da pravim kompromis (kao sto sam i do sada radio). U svakom slucaju nisam mislio da mogi imati najbolje mogucu zvucnu izolaciju ali bar da bude na nivou izolacije stakla i zidova kabine.

Sama kabina je konstruisana od dva odvojena drvena okvira sa medjuprostorom i rigips-om izmedju a ispunjeni su sa po 5cm kamenom vunom. Konstrukcije su montirane bez uzajamnog tvrdog spoja odvojena od poda, plafona i zidova i ispunjena pur-pjenom a izmedju spoljnjih i unutrasnjih zidova koji su od 18mm iverice i konstrukcije je Knauf samoljepljiva sundjerasta traka.
Prozor je kao sto sam rekao od dva odvojena dupla vakumirana stakla sa dvije razlicite debljine stakla, sa tim sto je jedno staklo pod uglom. Sve je zaptiveno gumenim dihtungom i potpuno zaliveno silikonom. Okvir je drveni i dosta je masivan.
Kada sam montirao vrata razmisljao sam da stavljam i neki materijal tipa kondor ili sl. koji ima bitumensku bazu da to malo dampira.
Sto se tice tapiciranja znam da to i ne izoluje nesto strasno ali ce ipak biti malo bolje i posto ce sa spoljnje strane biti vidljivi sarafi od rama a vrata inace nisu lijepo drvo ili sl nego obicna vrata, onda cu i to sakriti.
Dupla vrata su mi bila na umu ali nema sanse da tu dodju jer je kabina mala.
Hvala
Duka
dukasound is offline   Reply With Quote