U proteklih nekoliko godina svjedoci smo dosta self released albuma poznatih svjetskih imena, takođe i kod nas dosta ima sličnih izdanja pogotovo u underground sceni.
Naime, mnogi stvaraoci danas (kako već i sami znamo) komponuju, snimaju, mix-aju, ugovaraju svirke, štampaju diskove, majice i još mnogo toga, sve o svom trošku.
Međutim, i pored svega toga muzičari lete u zagrljaj nekom labelu, dajući im (uglavnom) sva prava iako su većinski dio posla sami uradili.
Da se razumijemo, vjerovatno neki labeli rade svoj posao kako treba, ali čitajući i gledajući po netu, postoji veoma mnogo kritika i ne slaganja na relaciji izvođač - label.
Takođe, čitao sam i slušao mnogo o tome kako su mnoga svjetska imena nenormalno malo novca dobijali s obzirom na njihovu popularnost i medijsku ekponiranost.
Moje pitanje glasi kako vidite nezavisno izdavaštvo i vaša mišljenja ili iskustva sa labelima?
U prilogu teme postavljam link koji je neko od cijenjenih forumaša već bio postavio vezano za neku drugu temu, ali se odlično uklapa i u ovu.
http://www.youtube.com/watch?v=TIejh...layer_embedded
P.S. ovaj link me i podstakao da otvorim ovu temu.