View Single Post
Old 23-10-2010, 09:10 PM   #12
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Vrata gluve sobe

Quote:
Originally Posted by dukasound View Post
I ja imam pitanje u vezi konstrukcije vrata na gluvoj sobi. U mom slucaju sama debljina vrata, koja su klasicna-sobna je 40mm. Napravio sam okvir (jos nije montiran) od letvica debljine 22mm i sirine 67mm tako da je formiran dodatak dubine oko 70mm (zajedno sa 3mm debelim lesonitom) a dimenzija okvira je 5mm manja po stranama nego sama dimenzija koja je u okviru. Prvo sam mislio da stavim 5cm kamenu vunu tako da bih imao nekih 17mm vazduha ali posto procitah Bogijevu sugestiju u vezi pijeska, koja je onda solucija bolja?. Mislim da mi je opcija sa pijeskom izvodljiva. Samo zaptivanje cu rijesiti u 3 step-a.
Isto tako, vrata cu u svakom slucaju tapicirati. Ne planiram prozor na vrata jer sam vec napravio dupli prozor sa dva dupla vakumirana stakla debljina 4 i 6mm sa razmakom od 12mm.
Unaprijed hvala
Duka

DIY vrata punjena peskom sam video samo jednom, i tu je problem bio cvrstog okvira koji bi mogao da ih izdrzi, i konkretno su i pored svega imala na slobodnom kraju tockic preko koga se krilo oslanjalo konstantno na pod.
Sve u svemu realizacija je izgledala cvrsto ali to moze da bude i nebezbedno ako se ne uradi kako valja.
Staklo se stavlja zato sto je tesko, ne samo da bi se kroz njega sto god videlo...

Koristeci dva principa koja sam ranije naveo, i uz NE preterana ocekivanja po pitanju izolacije od SAMO jednih vrata (pozeljno je da budu dvoja, jedna na spram drugih sa procepom izmedju), moguce je dobiti pristojnu izolaciju.

Ponovicu da tapaciranje samo malo smiruje vibracije vrata ali je daleko, preterano daleko od svrsishodne akcije, te izolaciju treba napraviti tezinom vrata a ne kamenom vunom/azmafonom a tek ne tapetarskim sundjerima.

Ako hoces pesak, jako je bitno da okvir bude gvozden i sa dovoljno dobro zavarenih izdrzljivih sarki... tako da bez obzira sto ces pesak lako naci.. to nije dovoljno, pa razmisli jos malo, posto takva vrata mogu da povrede nekog ako padnu, a moze i gore da se prodje.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 23-10-2010 at 09:12 PM.
boggy is offline   Reply With Quote