Re: Pravo godiste za producenta
super klip! Svs stoji sto je rekao, ALI dokazano je vec puno puta da UKOLIKO NISI VEC ESTABLISHED ARTIST - NEMA SANSE DA PRODAS NI TIH 5000 CD-a!!
(svojevremeno sam okacio statistiku oko prodaje albuma u Americi)
Za velikane je ok...i ovde su krenuli uveliko..
Simply Red (zadnji album ili dva izdao sam, uz pomoc marketing ljudi koje je iznajmio),
Chris Rea (zadnja dva albuma izdao sam..)
Marillion (!?) - trazili od fanova preko interneta da UNAPRED finansiraju snimanje albuma !!? I kao zahvalnicu dobiju CD na kome ce ih spomenuti na omotu..itd. desetine hiljada ljudi im poslali po ?20 unapred !!!
Oni se sad deru po koncertima od prodaje CD-a koji se snime na TOM koncertu, odstampaju dok ljudi krecu ka izlazu i prodaju na izlazu od koncertne dvorane (zajedno sa ostalim rekvizitima) !!!
ima ih jos dosta...ali svi su vec bili poznati !!
Dance / club - druga prica...puno njh (DJ / produceri) su imali svoj label, ali prodaja je slaba, veliki posao oko toga i batalili...uglavnom koriste svoja nova izdanja u svrhu dobijanja tezgi - gde se uzmu neke bolje pare. ALI mora da se radi sve vreme, inace te zborave vrlo brzo!
sve ima svojih dobrih strana i mana...ako si SAM - kako ces da dodjes u kontakt sa poznatim artistima i radis sa njima? Opet mora da potpises neki management ili publishing deal.
A ako nisi dobar i nemas neki background - niko nece da te potpise i gubi vreme sa tobom, jer ne zna koliko si dobar!!
Sve je kombinacija PRAVIH POTEZA u PRAVO VREME.
|