Hej, drugari, imam jedan, pa recimo bizaran problem.

Pre par godina do?ao sam do ozbiljne i veoma bogate kolekcije muzike, ali tada hard diskovi velikog kapaciteta nisu ni postojali, a kamoli da su bili jeftini za arhiviranje vi?e stotina gigabajta. U međuvremenu, kao ?to znate, stvari su se na tom planu drastično promenile, međutim, oko ?ezdesetak dvd-jeva na kojima mi je gorepomenuta muzika sada ne rade dobro.
Nakon malog eksperimentisanja ustanovio sam u kom grmu le?i zec - u nalepnicama !?!
Naime, da bi sve to bilo uredno i pod konac, kupio sam bele samolepljive papirnate nalepnice, da bih s jedne strane ?tampao sadr?aj diska (bendove, albume...), a drugu sam lepio na medij. To sam radio ni ne sluteći da će mi "higijena" jednoga dana doći zvuka.

Čudno mi je bilo ?to onih četrdesetak dvd-jeva na koje nisam stigao da stavim nalepnice rade ok, pa sam mukotrpno, natapajući diskove s vodom, uspevao da s njih skinem sloj lepka i papira, i otkrio da bez nalepnica diskovi rade.
Međutim, metoda koju vam pomenuh nije se pokazala ko praktična. Voda je poprilično slab razgrađivač, i sa diska je mačji ka?alj skinuti natopljeni papir, ali kada dođe do lepka, tu mora da se trlja (recimo, grubom povr?inom sunđerčića za sudove) i velika je ?ansa da se na disku pojave risevi. Uz to, da vam ne pominjem koliko dugo to traje. Previ?e dangubno, a i, kao ?to rekoh, poprilično rizično.
Da li se iko ikada ovde na?ao u sličnom problemu, ili je čuo od drugih kako su ga re?ili? Svačije iskustvo je dobrodo?lo, ba? kao i eventualne ideje!