Super.....zanimljivo je da niko nije komentirao na thread dok nije iza?ao crack za PC....
Napomenuo bi par detajla koje sam primjetio kod FG-X, sad kad ga upotrebljavam za neke projekte več nekoliko vremena-od beta verzije nadalje...pa sugeriram da obratite pa?nju na to....jer mo?e napraviti vi?e prikrivene ?tete , nego koristi ako nije pode?en kako treba.
1. ITP dodaje ru?nu distorziju na low endu ako nije pode?en kako treba...to mo?ete provjeriti tako da stavite LPF na nekih 120 Hz ispred FG-Xa na master kanal-i sigurno čete čuti distorziju na bas tranzientima...ta distorzija je prisutna i na low middlu i visokima, i manifestira se kao pucketanje....to se mo?e čuti ako imate scrub mode na DAW-u i veoma usporite song procesiran sa FG-X....ja u najvi?e primjera imam ITP na soft ako radim sa FG-Xom...nikad iznad nule...
2. Dynamic perception isto distorzira bassove i malo manje visoke, procedura za provjeru je ista....nikad ga nisam upotrebio jer mi jedostavno previ?e promjeni "groove" pjeseme a takvu "staklenu" distorziju ne toleriram...
3. Lo punch je super kod nekih stvari ako ne ide? preko 50%, ali u najvi?e primjera bolje rezultate dobivam sa Brainworx Dynamic EQ-jem ako mi treba ne?to tako....
4. Detail: skoro nikad ga nisam stavio jer mi previ?e mjenja "groove" i dodaje neku distorziju koja mi nije cool, opet zna zvučati stakleno....
5. Metering je genialan....jedan boljih kojih sam video....
6. Jo? jedna stvar....FG-X propu?ta intersample peakove....tako da iza njega morate staviti neki "intersample peak " limiter samo da jih uhvati - ja upotrebljavam PSP Xenon pode?en na "flat" .
7. Dither mi je "čudan" , za to isto upotrebljavam Xenon dither ili POW-r, a istina je da je na nekvim pjesmama radio bolje od svih ostalih....
Inače se sla?em da je to jedan boljih "brzih" rje?enja za postizanje "glasnosti" ali kao i svaki drugi ima svoje mane.
Pozdrav,
Gregor