View Single Post
Old 18-10-2010, 08:28 PM   #8
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Waves Noise Gate i ?um?

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Pozdrav.Poku?avam da uklonim ?um koji se pojavljuje na gitari koju snimam jer je ?elim ?to čistiju u miksu.?um se ?ojavljuje na oko -60 db i ni?e.Nije stra?no ali kada uljučim distorziju ?um se čuje jače.Poku?avam da ga ulkonim uz pomoć waves noise gatea pa me interesuje da li pri default setingsima gde mi je floor -inf,atack -2,release -30,hold -0.01.Smanjivanjem gate open -60 i gate close - 60,ubijam jo? ne?to u zvuku gitare osim ?uma.
Nemam ba? nekog iskustva sa noise gateom pa me interesuje da li sam na pravom putu.
P.S.Da li je bolje koristiti noise gate pre nego ?to gitara prođe kroz distorziju ili posle u miksu,meni se čini ovo prvo,ali ajde da se konsultujem sa vama.Hvala.
Ako te muči već snimljeni materijal (koji dodatno ?eli? distorzirati), predla?em iZotope-ov RX Advance ... bez previ?e muke mo?e? da skine? bilo kakav ?um na snimljenom materijalu, ali mora? znat da to ipak ?teti samom fileu, makar ne mora biti audibilno, pogotovo kad stavi? malo distorzije, ali nema vi?e ?UMA ... a ako ?ei? live skinuti taj ?um, e to će ti vi?e znati domaći analogičari ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote