Quote:
Originally Posted by awacs
Da, da Kiza. Svirao je u to vreme u onoj verziji ?kripca u kojoj je samo Vule (klavijaturista i kompozitor) bio iz originalne postave.
Ma, nemam pojma, ni?ta tu meni nije bilo "lep?e" nego me je manje bolelo. Samo sam ga do?ivljavao kao jedno jako glasno i beskarakterno pojačalo, pa mi se taj kompresor činio kao neka simulacija karaktera. Stvar ukusa i znanja. A u to vreme (ranih osamdesetih) ba? i nisam znao bogzna?ta.
Pozdrav,
Vasa
|
E, jeste, tad je bila aktuelna ona pesma "Vreme je za nas, vreme je za novo vreme..." koju nije pevao Delča već neki sa dugom kosom.
LAB L7 je inače proizveden u kooperaciji Gibson/Moog i mislim da je ipak odlično pojačalo. Sa ugrađenim tropojasnim ekvilajzerom mogu se dobiti odlične varijacije (naravno i pokvariti ?to?ta). Retko sam ga viđao, znam da ga je B.B. King koristio decenijama, a kod nas sam ga video samo u jednoj TV emisiji gde su gostovali domaći rokeri iz ?ezdesetih (mislim da je to poslednji snimak Zorana Mi?čevića); tu su svirani vrhunski instrumenti, neki SONOR bubanj sa pozlaćenim hardverom, Fender "The Strat", itd, i LAB L7 u prvom planu.