Thread: Vox AC -- ?
View Single Post
Old 18-10-2010, 05:07 PM   #8
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Vox AC -- ?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Da, da Kiza. Svirao je u to vreme u onoj verziji ?kripca u kojoj je samo Vule (klavijaturista i kompozitor) bio iz originalne postave.

Ma, nemam pojma, ni?ta tu meni nije bilo "lep?e" nego me je manje bolelo. Samo sam ga do?ivljavao kao jedno jako glasno i beskarakterno pojačalo, pa mi se taj kompresor činio kao neka simulacija karaktera. Stvar ukusa i znanja. A u to vreme (ranih osamdesetih) ba? i nisam znao bogzna?ta.

Pozdrav,

Vasa
E, jeste, tad je bila aktuelna ona pesma "Vreme je za nas, vreme je za novo vreme..." koju nije pevao Delča već neki sa dugom kosom.

LAB L7 je inače proizveden u kooperaciji Gibson/Moog i mislim da je ipak odlično pojačalo. Sa ugrađenim tropojasnim ekvilajzerom mogu se dobiti odlične varijacije (naravno i pokvariti ?to?ta). Retko sam ga viđao, znam da ga je B.B. King koristio decenijama, a kod nas sam ga video samo u jednoj TV emisiji gde su gostovali domaći rokeri iz ?ezdesetih (mislim da je to poslednji snimak Zorana Mi?čevića); tu su svirani vrhunski instrumenti, neki SONOR bubanj sa pozlaćenim hardverom, Fender "The Strat", itd, i LAB L7 u prvom planu.