Quote:
Originally Posted by disco violence
Pozdrav.Pokušavam da uklonim šum koji se pojavljuje na gitari koju snimam jer je želim što čistiju u miksu.Šum se šojavljuje na oko -60 db i niže.Nije strašno ali kada uljučim distorziju šum se čuje jače.Pokušavam da ga ulkonim uz pomoć waves noise gatea pa me interesuje da li pri default setingsima gde mi je floor -inf,atack -2,release -30,hold -0.01.Smanjivanjem gate open -60 i gate close - 60,ubijam još nešto u zvuku gitare osim šuma.
Nemam baš nekog iskustva sa noise gateom pa me interesuje da li sam na pravom putu.
P.S.Da li je bolje koristiti noise gate pre nego što gitara prođe kroz distorziju ili posle u miksu,meni se čini ovo prvo,ali ajde da se konsultujem sa vama.Hvala.
|
Ne možeš sa gejtom skinuti šum sa gitare.Gejtom možeš samo očistiti šum koji se javlja prije i poslije signala. Provjeri kabl, obično je problem sa nebalansiranim kablovima a naročito kad su dugački. Provjeri da ne sviraš preblizu nekog električnog uređaja ili halogenske rasvjete. DI box pomaže. Osim ako nisu pickupovi