Nije jo? on topic....ali svejedno
Prodao/promjenio cijeli summing sistem koji sam imao.
AD/DA16x + Mixdream + Patchbay sa svim insertima in/out etc
Jednostavno kod večine projekata koje sam miksao u poslednje vreme nije bilo "vremena" da ga upotrebljavam kako treba. I uzimalo mi je previ?e vremena a razlika na kraju nije bila tolika da bi se isplatilo tro?iti vreme na "summing techniques" , nego ga je bilo bolje investirati vreme u "mixing techniques" i produkciju/aran?ma.
I u poslednje tri godine dok je taj sistem bio bilo aktuelan , sku?io sam da jednake/isto dobre rezulatate posti?em sa kombinacijom "externog" procesiranja signala sa outboardom u maniri "real time inserta", onda to bouncam in kraju miksam ITB sa svim kanalima sprocesiranima sa analog spravama, praktički bez plug ina , samo automatika u Logicu. A jo? uvijek imam TOTAL RECALL!!!
Istina je da sam umjesto prija?njeg sistema kupio Crane Song Egret i Spider i da u biti jo? uvijek imam "summing mixer" ali zasad na njemu zbrajam samo "sub grupe" koje onda ubacujem u Logic. Super zadovoljan sa rezultatima dosad.
Na kraju mixa kod nekih projekta jo? uvijek napravim "summing" na 8 kanala, a razlika je u najvi?e primjera zbog "colour" kontrole na Crane Songu. I mislim da ne bi bilo neke drastične razlike ako bi ostao ITB.
Za neke ?anrove je za dana?nju estetiku sounda bolje ostati ITB po mom mi?ljenju.
Razlog za promjenu opreme je bio drugčiji, br?i "workflow" za moj način rada a ne potreba po "summing" mixeru. Trebale su mi level, pan , solo , mute kontrole koje su mi uvijek falile na MixDreamu. Crane song sistem mnogo vi?e liči na klasični "rack" mixer, ?to meni izuzetno dogovara.
Toliko o tome iz mojeg iskustva, ako sam bio u nečemu nejasan pitajte...več sam 16 sati u studiu....i zavr?ila je pauza....
Pozdrav,
G