View Single Post
Old 10-10-2010, 08:27 PM   #133
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: ?kolovanje za ton

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Znaci skolovan muzicar nikome ne treba? (ovde)
MUzzY, vec sam rekao, ako mi ne verujes, okreni se oko sebe malo.. raspitaj se...

Ne znam da li treba ili ne, samo znam da mnoga (visokoskolska) zanimanja nisu vise trazena.

Ogroman broj inzenjera (hiljade! barem stotinu samo mojih kolega koje poznajem!) se, sa diplomom, iz Srbije iselilo u Australiju, Kanadu, Ameriku, Irsku, Englesku, sve u proteklih 10-15 godina (tamo jos nije kriza pocela tada)... vecina se nije vratila.. to malo sto je ostalo.. trebaju sve manje i manje... privreda se raspada...
Dok ne budu ljudi imali novaca ne samo za hleb i odecu, nece me cuditi ako nikome ne "treba" skolovani violoncelista, ne zato sto ljudi to NE ZELE I NE VOLE, nego nemaju para... a ako nemaju para, onda to tebi nije resenje ... itd.... itd...
To se krace zove "kriza"

I vec sam jednom rekao, visokoskolske ustanove nisu prirodno nastale, neko je ZELEO da ih napravi... sto znaci,.. da lako moze da se desi i da izgube "smisao", ako neko danas tako zeli.

Niko ti ne brani da sviras za svoju dusu i svoje prijatelje, ali ovde mi pricamo o tvojoj egzistenciji (ako se ne varam) a to je sasvim druga tema

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote