View Single Post
Old 09-10-2010, 09:15 PM   #93
kejkz
banned

Default Re: ?kolovanje za ton

Shkola je lepa stvar ako je sebi mozes priustiti, medjutim, u ovom poslu se mnogo vise nauci radeci nego citajuci knjige i uceci o opremi. Davati tolike pare za skolu, barem po meni, ima smisla jedino ako stvarno ne postoji drugi nacin da se naucis studijskom radu. A ima ih, onoliko, pa cini mi se da Artur ima stalno otvoreno mesto segrtovanja kod njega. Tek kada krenes da radis sa nekim realnim materijalom, tek kada se pojavi krajnji rok, tek kada provedes sate radeci na nekoj stvari dok ne dostignes odredjeni nivo kvaliteta, mozes pricati o pravoj skoli. I tek kada te to bude stvarno hranilo, imaces nesto od toga.
Ja licno sam nekoliko godina radio sa bendovima i pojedincima razne stvari, snimao, editovao, miksao, gresio, radio za dzabe, filmove, reklame, muziku za njih, efekte, cuda razna. Uz to sam zavrsio i fakultet, radio sa kompjuterima i radio preko omladinske zadruge razne fizicke poslove, najvise nosenje namestaja. Zavrsio sam fakultet i pre dve godine se zaposlio u softverskoj firmi koja radi programiranje za Carl Zeiss MicroImaging, sada zaradjujem dovoljno da mogu ziveti sam i kupovati opremu kakvu pozelim. I dalje nekada radim sa bendovima, kada mi vreme dozvoli, ali najvise radim sam, na svojoj muzici. To je naravno samo jedan od puteva, i svakako nije jedini i onaj na koji se mozes ugledati, ustvari, poenta i jeste da ti mi ovde ne mozemo reci ono sto ti ne znas sam, samo ti mozemo preneti nase iskustvo. Po meni, studiranje je lepa stvar, i jeste, fakultet te moze nauciti da mnoge stvari gledas iz raznih perspektiva. Covek nikada nije star za fakultet, ja da mogu, studirao bih ceo zivot, ali to tesko da placa racune na kraju meseca.
Dakle, na kraju krajeva, zaboravi sve sto smo ti ovde rekli, sedi sa sobom, razmisli, odluci... to je ipak tvoja odluka, ne nasa, a svi odlucujemo samo za sebe... Sta god da odlucis, nadam se da ce te ispuniti.