Quote:
Originally Posted by silicon science
........ Pa koliko samo svake godine ima diplomiranih doktora i pravnika pa se niko ne zali kao mi, muzicari...Mozda se i zale, ali ne citam njihove forume....
P.S. Slazem se sa Bogijem sto je napisao gore...
|
Poenta je u tome, sto su "diplomirani doktori i pravnici" (pra)stara prica... verovao ili ne, stanje je danas kud i kamo gore nego pre desetak ili petnaest godina od kada ta prica koju pricas datira. Svi smo danas (nezaposleni) "diplomirani doktori i pravnici" ... ziveli!
Evo iz mog ugla:
za elektronicare, dizajnere hardvera (bilo kakvog!) daj Boze ako ima ukupno 100 ozbiljnih radnih mesta u celoj Srbiji! Sve velike fabrike i kompanije koje su se time ranije bavile (i obezbedjivale i preko 1000 radnih mesta) su ili propale, ili su u krajnjoj fazi propadanja (nikoga ozbiljno ne uposljavaju).
Nekakva srpska elektronska industrija ce se svesti na male firmice sa po tuce ljudi max (nisu samo hard. dizajneri, nego i programeri, tehnicari,... itd).
Na zalost nemam precizne podatke, jer gomila malih firmica koje se jos bave elektronikom, rade po stanovima i ne oglasavaju potrebu za ljudima tako cesto, jer im ne trebaju. Godinama nisam video oglas za posao za nekoga ko je zavrsio elektroniku (nisam nesto ni pratio) ali znam one koji to redovno prate i nema!
U vreme kada sam se ja zaposljavao bilo je oglasa svakog meseca... mada je i tada vec pocela kriza!
Ja sam nastavio da se borim protiv vetrenjaca, i bavim se i dalje onim za sta sam skolu zavrsio

... jedino sto moram da se uposljavam sam, a ne da ocekujem da to neko drugi uradi. Ne mogu bas da savetujem da je to uvek dobra ideja! Pogotovo ako se raz*ebe industrija, gubi se i interesovanje potencijalnih klijenata za tu oblast, jer vise ni ne traze da im neko ovde to uradi (ne ocekuju da iko to ume, ili ni ne traze), dovode odmah iz inostranstva.. i to bude zavrsni udarac za tu oblast. Jer ako ne uposljavate svoje ljude, sami sebi urusavate ekonomiju... ali na to niko ne obraca paznju
pozdrav
bogi
p.s. imam neki osecaj da samo farmaceuti danas nisu u krizi i da vaze stara "pravila"... tako da.. MUzzy, ako hoces jos jedan fakultet... zavrsavaj farmaciju! Samo pozuri, da se opet sve ne okrene naglavacke!