View Single Post
Old 09-10-2010, 05:12 AM   #9
dj_kiki
Junior Member

Default Re: wharfedale 8.2 aktiv

Posedujem ESI nEar-08 vec par meseci, i skoro sam dobio bash te Wharfedale Pio monitore. Uradio sam A/B test i... razlika je drasticna u korist ESI-ja. Ne volim da preuvelicavam ali ESI zvuci bar jedno 46 puta bolje. Da bih se uverio da nisam lud, pozvao sam par ortaka koji se aktivno bave produkcijom i dosli su do slicnog zakljucka, Wharfedale u odnosu na ESI svira kao kanta. Jedina prednost Wharfedale-a nad ESI-jem je shto je zvuk u neku ruku "tacniji", dok je na ESI-ju vishe ofarban i malo vuche ka hi-fi.

Jeste tacno da Wharfedale proizvode Englezi, a ESI (verovatno) kinezi, ali meni to nikada nije bilo bitno, 99% stvari se proizvodi u Kini, i ne mora nuzno da znachi da je krsh. Tacno je da Kinezi imaju fush stvari, ali takodje imaju i fabrike koje izbacuju dobre stvari :] Na kraju krajeva, zvucnik se ceni po zvuku.

I ne zaboravite, naravno, koliko god pricali "ovo je bolje / ono je bolje", svi mi chujemo DRUGACHIJE, i svidjaju nam se drugacije stvari Mozda se nekome vishe svide bash Wharfedale (mada sumnjam u tu verovatnocu)
dj_kiki is offline   Reply With Quote