View Single Post
Old 08-10-2010, 03:50 PM   #170
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Preporucite dobar film

Boki, Arthur je cini mi se pricao o Hiroshimi i Nagasakiju a ne o nasih 300 000 izbjeglica ...

btw, atomske bombe na ova dva grada su bila posledica nemilosrdne racunice: bolje 300 000 ubijenih japanaca , nego isto toliko amerikanaca koji bi poginuli prilikom invazije. Uzmi statisticke podatke pogibije amerikanaca na pacifiku, pa ce ti biti jasno zasto su tako odlucili (svakako su najavili da ce baciti bombe ukoliko ne kapituliraju, pa kad su ovi rekli ne, dovidjenja). A usput i da saznaju kakvo dejstvo imaju atomske bombe na civile: nije humano, ali nazalost, takvi smo mi ljudi, i takva je realnost (ko god kaze da on takav nikada ne bi bio, samo potvrdjuje svoje neznanje o samom sebi, i tome za sta je covjek zapravo sposoban kada "tamna" strana preovlada ).

A sto se tice JNA, tesko ijedna vojska moze da kontrolise gradjanski rat (rat naoruzanih civila, a nas rat jeste bio takav, klasican primjer gradjanskog rata), isto kao sto jedna klasicna SAD vojska moze da rjesi problem terrorizma (eto jos jedna stvar koju mogu da kritikujem kod politike SAD...ta notorna glupost da intervencijom na neku zemlju mogu da rjese problem terorizma).

@balti

Tako je, slazem se sa svim sto si napisao, od rijeci do rijeci. Taj Deal, iliti dogovor, ja bih to zvao onom njihovom cuvenom aproksimacijom dobra i zla: oni svaki sukob na planeti razloze na dobre i lose, veoma rijetko kod njih ima sive zone. Mi smo sami izabrali ulogu losih, i time im se "natrtili" za od vaspitavanja (rat u bosni) pa do prevaspitavanja (bombardovanje). Nazalost, mi smo u manjini, i svi ostali ce misliti drugacije ma sta ja i ti, ili neko mozda ko ima vecu tezinu od nas dvojice kaze...Ljudi prosto vole da vjeruju u zavjere, to im je nekako zanimljivo, a ponekad i zabavno. Cia snajka cia, pola svijeta su oni upropastili .

Last edited by diviner; 08-10-2010 at 04:03 PM.
diviner is offline   Reply With Quote