oh bre...vi zaista nemate pojma

salim se, ali niko od vas nije pitao decka da li ima audio interfejs, a ni on to nije naveo, monitore tesko da moze da budzi u integrisanu na kompu, ok moze, ali....
sto se microlab solo-a tice, meni su se ok pokazali, ofkors ovime ni ne pokusavam da ih uporedim sa pravim monitorima, ali kao low-low-end daju bolji zvuk od ostalih komp zvucnika, dvosistemci su, imaju veliki drajver i makar mozes da se snadjes donekle, iako je to daaaleko od profi rezultata, decko je u frci za kintu kako je naveo, pa mu je ovo ok prelazno resenje dok ne skupi neke ozbiljnije pare (pogotovo ako nema ni audio interfejs)
sto se tice univerzalne industrial opreme, postoji, nazalost. veliki broj bendova koji stilski kopiraju suicide commando i slicne uglavnom ganjaju taj "hellektro" vokal, to nije obavezno deo industriala koji ja volim, ali ti ljudi uglavnom upravo i koriste te boss-ove procesore. sto se kupovine iz inostranstva tice, znam za koje pare su ga ljudi cenili na stranim forumima. sto se carine i postarine tice, da, silikon je u pravu, ali ako imas nekoga preko da ti to dovuce, prosao si super.
mikrofon, PO MENI, je najbolje da ispazari upravo neku 58icu i to polovnu po mogucstvu, jer onda kosta 50-70 evra, a taj mikrofon moze da izdrzi da tenk predje preko njega
ovaj forum ima jedan problem, a to je da ovde ima i nas shano-duso hobista i ozbiljnih hobista koji godinama skupljaju opremu i profi ljudi koji, normalno, imaju najbolje igracke, pa su zbog toga perspektive malo drugacije.
neuron, to sto u startu nemas najadekvatniju opremu koja odgovara tvom stepenu interesovanja ne treba da te odvrati od pravljenja muzike, ako budes ozbiljan sa time, uvek mozes i da skupis kintu pa da odes u neki studio da te smiksaju, sada to i nije toliko skupo kao sto je bilo ranije, pa imas i tu opciju ako hoces da saljes da te izdaju preko, a ako ces da izdajes za domace indust izdavace, mozes i da prdis u genius mikrofon, izdace te svejedno jer rade kao netlabel