View Single Post
Old 04-10-2010, 02:04 AM   #10
Neuron
Junior Member

Neuron's Avatar

Default Re: Oprema za Industrial, EBM i Dark Electro muzički ?anr

Eee sorry ?to kasnim sa svojim odgovorima, ne?to sam premoren danas u?asno...

Dragi moji drugovi, puno vam hvala ?to imate ?ivaca da mi odgovorite i ?to samim tim činom moj prvi post nije iskuliran! Ulep?ali ste mi ovaj grozan i hladan dan

E sad...

?to se mikrofona tiče, iskreno, uzeo bih pre SM57-icu iz nekoliko razloga... Mogao bih da je koristim i kao mic za ozvučenje gitarskog pojačala i da dobijem dobre rezultate (jel?). A drugo, ranije dok sam snimao sa tim Geniusima i sličnim spravama tipa mikrofon na slu?alicama i to, imao sam običaj da ih sje*em u roku od... Pokidam onaj nikakvi mini jack kabl ili slomim slusalice a zatim i mic, pa lepim nekakvim izolir trakama i tako u nedogled a da ne govorim o lo?em signalu i jo? lo?ijim snimcima koje sam sa takvom polu razdrndanom opremom pravio... Hoću da ka?em da je SM57 mo?da bolje i kao psiholo?ko re?enje jer ću naučiti da čuvam tu opremu koja se i sama po sebi ne da tako lako uni?titi... Jel?

A ?to se tiče tog Boss-ovog procesora SE-70, to sam nekada hteo da uzmem kao kućni efekat za gitaru... Ali vidi? nije mi palo na pamet da nekoga pitam kako bi to funkcionisalo kao re?enje za vokal... Inače sam se često pitao ?ta drugi koriste da distorziraju glas a da to zvuči onako kako Bog zapoveda! Ok, kul! Ako će Boss uraditi posao isplaniraću da ga uzmem kad skupim kintu...

Monitori... ovo me najvi?e brine... Aj pogledaću i te ESI mada mi je krivo ?to ba? u ?ivotu nisam imao prilike da čujem kako uop?te zvuči zvuk na bilo kakvim studijskim monitorima sem jednom kada sam bio kod nekog lika koji je imao Alesis Mk1 Active Mk2... E sad nije mi jasno za?to da uzmem te kineske i za?to ba? oni moraju??? Da, ovo je glupo pitanje... Za?to i bilo ?ta drugo? Znam da je fora da prvo treba da čujem kako neki monitor zvuči i to ali ne znam koliko je koji dobar za ovu vrstu elektronske muzike (i da li ima uop?te pravila tipa ovaj se ovo onaj za ono?)... Sorry ja sam malo mrtav umoran sad, kao da ne povezujem neke stvari (znači nije do manjka inteligencije nego iscrpljenost) pa odo da spavam... Ja ću se sutra uveče vratiti medju vas ?ive da nastavimo ovu temu... Puno pozdrava za sve vas i hvala vam ?to mi poma?ete da ostvarim i naučim svoje snove... ZZZzzzzzzz.........
Neuron is offline   Reply With Quote