View Single Post
Old 03-10-2010, 01:58 PM   #2
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Re: Oprema za Industrial, EBM i Dark Electro muzički ?anr

Quote:
Originally Posted by Neuron View Post
Dobar dan, dobar dan... Neuron je na vezi... Pre svega ?elim da pozdravim sve one koji su ovde na forumu i koji ?ele pomoći jednom mladom čoveku pri izboru nabavke muzičke opreme neophodne za (uspe?nu) kreaciju jednog mračnog elektronskog projekta kojim se bavim.

Moje pravo ime je Jan i ovo je moj prvi post u ?ivotu, pa se nadam da ćete imati strpljenja i razumevanja za neka moja pitanja koja imam da vam postavim vezana za muzičku produkciju i naravno opremu.

Ok, evo ovako...

Već neko vreme komponujem gore pomenuti ?anr u nadi da će jednog dana iz sna prerasti u delo i sada, kako sam vremenom napredovao učeći preko ovog foruma saznajući, za mene, nove stvari, mislim da je do?lo vreme da sav svoj rad dovedem na vi?i (ozbiljniji) nivo.

Moja pitanja za vas su:

1.

Da li je ok da za pocetak snimim svoj vri?teći vokal na dinamičkom mikrofonu Shure SM57, jer mi soba jo? nije akustički tretirana a i reč je o distorziranom, uglavnom sintetičkom, procesiranom vokalu tako da kapiram da mi ne treba sad ne znam kakav mic... Evo mo?ete poslu?ati jednu pesmu čisto da čujete odprilike kako bi to eventalno zvučalo mada nije da kopiram isti vokal ali je taj neki stil...

http://www.youtube.com/watch?v=53p9JrECiik

2.

Koji studijski monitori bi bili ok za totalni početak produkcije ovog ?anra...
Da li je Alesis M1 Active Mk2 hmmm... dobro resenje dok ne skupim novac za ne?to mnogo ozbiljnije (Adam A7x su mi jako privukli pa?nju ali to te?ko da ću moći da si priu?tim u skorije vreme...)

To bi bilo to, za sad... Unapred se zahvaljujem

Neuron

pozdrav!
57-ica na vokal, bez akusticki tretirane prostorije, valjat ce(sad ce sigurno svi reci da ne znam sto pricam). pogotovo za ovaj zanr te pogotovo ako ces ga jos procesirat kao primjer klipa kojeg si postavio. ja snimio vokal cijeli album na 58-cu, ispalo mega, izaslo oficijalno,
super kritike, tko uopce zna na sto se i gdje se snimalo. citam okolo da su cak neki world bendovi tipa U2 snimali vokal na 58-icu. tako da to nije problem. stvar ukusa i izbora. npr. meni se moj vokal uopce ne svidja na niti jednom kondenzatorskom kojeg sam probao, a vecinom sam probavao skuplje od 57-ice i 58-ice za vise od troduplo. samo je vazno kroz sto prolazi signal koji dodje do mikrofona: preamp, konverter, ostala outboard oprema...kao i, ako se snima na komp, dorada unutra pluginovima....ne samo efektirano nego naravno i korektivno sa EQ, kompresijama...sve ovisi sto se ima na raspolaganju.

sto se tice monitoringa, meni i tu na forumu, a i kolege na poslu govore da ispod 500 eura se nema sto kupovati. prolistaj malo po Monitoring odjelu na forumu...
tomo is offline   Reply With Quote