View Single Post
Old 03-10-2010, 03:07 AM   #152
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Preporucite dobar film

Ne vidim u mojoj recenici nigdje "moranje da se dopadne". Film sadrzi manje explicitne scene nasilja nego bilo koji horor film (zapravo sadrzi daleko, daleko manje explicitne scene).

Dramatika istog, psihologija, karakteri i likovi su upravo ti koji cine da se ovaj film dozivi licno, da proizvede ovakve ili onakve antagonizme ili misljenja (eto, ti si se licno prenerazio), sto slozices se, je za jedan film fucking spektakularno! Znaci, nije stvar u dopadanju, nego u tome koliki utisak nesto ostavlja na tebe (i mene je prenerazio, i nije mi se dopao...hocemo da mjenjamo onda temu u preporucite opustene dopadljive filmove ili sta?).

A moje sledece izlaganje je samo reakcija na leshino pretenciozno ukazivanje kako smo svi mi sljepci, jer ne znamo "istinu" (i nije prvi put da to govori drugima). Ja bih licno volio vise da je ne znam, ili da me ne zanima, jer cesto cujem i vidim, upravo kako ti kazes, uvijek nesto sto me dodatno prenerazi i deprimira, ali nije forma tome kriva (film) vec sadrzaj koji je formom opisan (nasilje, u svakom obliku). Zapravo, totalno si u pravu, mnogo bolje sam se osjecao u zivotu kada nisam znao za sta su ljudi sve sposobni, a kapiram i da su teorije zavjere upravo i samo "odbrambeni mehanizam" za poricanje svega negativnog sto covjek potencijalno moze da bude.

Last edited by diviner; 03-10-2010 at 03:47 AM.
diviner is offline   Reply With Quote