View Single Post
Old 02-10-2010, 11:05 PM   #9
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: neverovatan podatak !!

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa zamisli da te neko pusti u biblioteku u kojoj postoje sve knjige koje su ikada napisane. Kako bi prona?ao "ne?to dobro za čitanje"?
Od vi?ka glava ne boli. Mi danas praktično i ?ivimo u jednoj ogromnoj biblioteci i zaista je dostupna skoro svaka knjiga ikad napisana. Samo pru?i? ruku, uzme? roman "Ba?ta, pepeo" Danila Ki?a, odmah ti bude jasno da je to genijalno.

Quote:
Mislim, "dobro" po tvojim kriterijumima? A koji su tvoji kriterijumi i na osnovu čega si ih stvorio?
Tzv. test trećeg slu?anja. Ako posle toga imam ?elju da to slu?am i dalje, verovatno će mi se dopasti. Dana?nja produkcija je neverovatno slaba, skoro je nemoguće naći zaista dobar album koji neće početi da dosađuje ako se preslu?a vi?e puta. Te?ko mi je da nađem skora?nje primere, recimo ne?to snimljeno posle albuma Clandestino (Manu Čao 1998.). Jako je lo?e stanje u muzici, duh vremena je valjda takav. To je kao devet slojeva Troje - ovaj sloj u muzici je izgleda do?ao do propasti, treba da se sru?i i sve izgradi iznova.

Quote:
Posle deset hiljada nasumično izabranih strana ili deset hiljada nasumično izabranih taktova prilično je te?ko doneti bilo kakav sud. A dana?nji mediji ti nude upravo to: gomilu podataka koje mozak nema vremena da svari. Jo? jedan paradoks - tehnolo?ke mogućnosti evoluiraju br?e od ljudskih mentalnih sposobnosti.

Pozdrav,

Vasa
Kao ?to rekoh, od vi?ka glava ne boli. Situacija je takva da imamo katastrofalan manjak kvaliteta. Bilo ?ta na nivou Bouvija iz prve polovine sedamdesetih bi istog trena isplivalo na povr?inu - ne, izbilo bi kao gejzir, ne bi to moglo da se utopi u ovom moru ničega.