View Single Post
Old 01-10-2010, 12:00 PM   #6
fosnex
Member

Default Re: Neumann TLM103 vs Audiotehnica 4050

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
hehe drugari, nema la?i nema prevare, nisam me?ao oznake, i ja sam manje očekivao od nojmana, jer je ovo zapravo test da bi izabrao ?ta da kupim a ?ta da prodam -- imam k2, a treba mi ne?to drugo jer u poslednjih godinu dana, kako god da ga obrnem, uglavno na shootoutima za konkretne pevače, ispada iz igre, upravo od AT4050, koju sam koristio pozajmljenu, pa bih sad konačno ne?to i da kupim. Zato sam i uzeo Neumanna na test, kao dosta sličnog po konstrukciji. Po user commentima sa drugih foruma i ja sam očekivao da je nojman hrđi, no sad se nerviram ?to zapravo nije

Ono ?to je prednost AT4050 upravo jeste njegova neutralnost i spisak switheva koji ga prav odličnim instrumentalnim mikrofonom za razliku od neumanna, koji nema ni pad ni polaritet na sebi.

?to se mene lično tiče, TLM jest svetliji, ali ne na neprijatan način, a AT4050 mi ima vi?e nekih frekvencija u gornem midlu, koje ionako sečem u mixu, tako da nisam siguran ?ta mi je činiti. Najverovatnije ću organizovati da mi naiđe jo? par pevača koji imaju zakazano snimanje kod mene u narednom periodu da odma odradimo shootout pojedinačno, pa da tačno znam ?ta bi za njih koristio.

Sto ne bi cuo malo Violet Amethyst vinatge,ako traziz miran cist zvuk to je jako dobar mic. ,doduse sve zavisi od preampa ali opet nisam cuo ovaj mic ni na kartici od 100eur. da lose zvuci..u mom slucaju sve pomenute je pobijedio na kraju u mixu... e sad sto znam ko sto vole ali za pop rock vox, gitare pa cak i za bubanj Shure sm 7b je jako dobar
fosnex is offline   Reply With Quote