Quote:
Originally Posted by Arthur
ej, pomenuo sam cifre gore, to je većini klinaca "strašno"
|
Po meni je to ipak
strašno malo. Ali naravno, kao i u svakom drugom poslu, potrošačko društvo ne trpi stajanje u mestu - ili plivaš uzvodno ili te odnese reka. Mora da se ide napred, uvek na sledeći stepenik. Kao što klinci ulažu vreme potrebno za pisanje pesama, aranžmane, uvežbavanje i snimanje svega toga, kupuju instrumente i konačno plaćaju studio i tvoj rad zato da bi imali promociju i da više ne bi bili samo klinci koji sviraju u garaži već da bi prešli u DOB, tako i producent verovatno nema izbora nego da pokušava sve manje da radi sa klincima a više sa ozbiljnim igračima. Ali u pop-rock muzici ozbiljnih igrača skoro da i nema... Šta činiti? Možda uložiti vreme i trud, otvoriti šestore oči i svih šest čula, naći neke posebne ljude, raditi ako treba mesecima i napraviti nešto zajebano kao Azra. (Bilo je ovde preispitivanja šta je u stvari posao producenta - pa eto između ostalog mislim da je nalaženje bar jednog genijalnog autora s kojim će raditi u osnovi svega.) I to je tvoja velika promocija, stvorio si novog velikog igrača, plivaš uzvodno.