Quote:
Originally Posted by Eomsy
OK, znači ta daska nebi bila membrana, već samo reflektivna povr?ina, pa u tom slučaju perforacija, bu?enje rupa u njoj, će svakako pomoći!
|
Nije strasan problem ako rupa nema,
valjalo bi da ima koja rupa...
uticaj je prakticno zanemarljiv.
Quote:
Opet pitanje: Da li membrana mora biti preko cijele povr?ine absorbera ili mo?e biti manja - u?a? Jer ako imam dva absorbera istih dimenzija, imam u tom slučaju i dvije iste membrane koje isto rezoniraju?! Zar nije bolje ići sa dve različite membrane da se pokrije veći spektar frekvencija za rezoniranje?
|
Pogledaj dobro definiciju membranskog apsorbera, pre nego krenes da se igras sa njim.
Ne pokriva se siri opseg jer nema gde da se to uradi.. imas na jednom mestu mesta za jednu membranu i kraj. Sirina "zahvata" bass trapa se radi smanjenjem Q-faktora tako nastalog akustickog filtra, a ne dodavanjem jos jedne frekvencije. Q faktor se smanjujemo povecanjem koeficijenta apsorpcije na tim frekvencijama... kao i kod svih filtera.
Quote:
I da li mo?e membrana ići unutar samoga absorbera, nekako ovako ...
|
probaj i jedno i drugo pa javi rezultate.
Quote:
I ako mo?e neki link od kakvog DIY membranskog absorbera, njegove izrade ... bio bi prezahvalan 
|
Sacekacemo da vidimo sta ima Nenad u bookmarku... ja ne znam ni jedan koji bi preporucio.
pozdrav
bogi