Re: Akademija besplatno za bendove
opet se teme rasplinjavaju i sl. al ajd da odgovorim na šta sam zapamtio
- LogicMan
Ili si bezobrazan ili samo lenj ili i jedno i drugo. Ali nisi čitao moju detaljno obrazloženu bojazan zašto mislim da ovakav potez škole nije dobar. Čim postavljaš pitanja na koje je već dat odgovor. A pitanje na koje nisam još odgovorio je : da, bio sam na BK, video sam šta se tamo dešava, i pobego glavom bez obzira. Takođe, dobijao sam snimke bendova koji su otišli tamo iz tih namera, i koje sam posle pokušavao da spasem. Da, jeste to meni donelo nešto novca, ali rezultat je i dalje bio jako blizu piti od govana. Što jednostavno u globalu nije dobro. Ni za mene, ni za školu, a ponajmanje za bend.
odgovor i za sve ostale : GOMILA LOŠIH SNIMAKA KOJE BENDOVI NE UMEJU DA IDENTIFIKUJU KAO LOŠE JER IH ZABOLE VIŠE ZA SVOJ DŽEP NEGO ZA KVALITET, JE POGUBAN PO OPŠTI KRITERIJUM RADA NA TOM TRŽIŠTU. JEDINO LEGITIMNO JE PO MENI OVO, AKO JE ISKLJUČIVO U DEMO I PROMO SVRHE, BEZ DA BENDOVI IMAJU PRAVO DA TO OBJAVLJUJU KAO LEGITIMNA IZDANJA, KAO ŠTO TO VEĆ SAE I RADI.
I ne slažem se da je propast jednog načina zarađivanja za izdanje opravdan razlog da ona sad postanu besplatna i za proizvodnju. Snađite se ljudi, kod mene u studiju još uvek ima onih koji su našli način da im se to isplati. A Like i Share im upravo u tome pomažu. Nemojmo samo kukati i pričati kako je nekad bilo bolje, nego vidimo gde je ova čaša polupuna. To je ujedno i odgovor na Habićevo pitanje. A ne da je ovo samo po sebi ovako sve do jaja. Samo traži kreativnosti i kvalitetnog rada. I flexibilnosti u pristupu.
Čak mi je i ta MTS priča skroz razumna, jer svi dobijaju. Samo kad bi oni uvideli krajnji potencijal tog tržišta, lakše bi se disalo.
|