View Single Post
Old 26-09-2010, 12:06 PM   #5
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: jeote, zbilja je mali!

jest, imao sam ga kod sebe nedavno, i stvarno je nevjerojatno malen.

ali ima dobar sound.. pravi analog filter.. i LFO ide u audio podrucje itd,, super za ovako eksperimentlane zezancije.

ali i probleme koje nosi cinjenica da je napravljen kao igracka. prvo izlaz mu je dosta slab, najbolje ga je prikljuciti u hi Z input na preampu. i drugo, cuje mu se baterija (kako lagano cvili) u audio izlazu.

moj prijatelj Denis, koji je navratio iz Nizozemske, s Monotronom (i Wiard modularom), mi je cak htio ostavit svoj, pa da si on tamo uzme drugi, jer mi se prvo bio jako svidio. ali onda sam se ohladio brzo zbog gore opisanih problema.

neznam mozda je njegov bio sjeb.. ili je baterija bila..

ono sto je zaniimljivo je, da se monotron prodao u prilicnim kolicinama, a neki smatraju da je to bio samo "test balon" za KORG, da vidi ima li trzista za neki mali analog (ali ipak za odrasle). drz'mo fige..

PS da taj teenage engineering nije uopce igracka, ima neke zgodne mogucnosti a i taj display i cijeli dizajn nisu jeftini. u svakom slucaju pocele su mi se svidjati te male spravice.. pogotovo za uzivo..

a sad je nastala prava poplava.. monotron, doepfer dark energy, vermona lancet, mfb, novi sem, tinyizer itd..

clusterchord is offline   Reply With Quote