Quote:
Originally Posted by kravadinka
Lepo si poredjenje naveo, bas kao sa Nemackim automobilima, dosadni, bezidejni, praznjikavi i bez emocija, a uz sve to i kvalitetno sklopljeni...
Salu na stranu, neces pogresiti sa Cubase naravno, a sto se mene tice, estetika je najgora kad je Steinberg u pitanju, tipicno Svapski, prilicno hladno i nejasno, zamara mi oci i otezava rad teskim raspoznavanjem u sta zapravo gledam...
Sto se mixera i zakonitosti tice, najbolje bi bilo da segrtujes kod nekoga neko vreme, pa ces vrlo brzo shvatiti sta i kako...
|
Nisam u mogu?nosti da ?egrtujem pa ?u morati ovako pomalo pa koliko stignem.
A ?to se ti?e pode?avanja na mixeru mislio sam npr. na prvi kanal stavimo bass bubanj, njegov volumen postavimo na 0 dB, pomo?u gaina odredimo nivo ulaznog signala, panoramu postavimo na sredinu i do?timamo hi (12kHz), mid (1kHZ) i low (80Hz) - ove vrijednosti u Hz mi stoje pored svakog potenciometra za ove vrijednosti - ?to ka?e moj frend okreni ih lijevo od nule! (nula je postavljena na sredini)
Evo i jedno prakti?no pitanje: kako odrediti ja?inu ulaznog signala kojeg usnimavamo u program. U slu?aju da je prejak dolazi do peak-ova a ako je preslab onda se jedva i primijeti na tracku. Da li moramo odrediti naja?i dio snimka (elementa bubnja, vocala, gitare, basa,...) pa njega ugurati u track s tim da ne probija pa ostalo kako ispadne u snimku? Ne znam da li sam dobro postavio pitanje?

))
Pozdrav