View Single Post
Old 24-09-2010, 05:24 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Cubase - Pro Tools - Audition

Quote:
Originally Posted by Carduel View Post
Hvala puno, tek sam pokucao u ovaj ?udesni audio svijet, nau?io šta su TRS, TS i XLR kablovi, nabavio nešto opreme i spojio sve u jednu cjelinu i za ?udo radi.

A što se ti?e li?nog afiniteta mislim da mi je bliži Cubase jer emotivno sam vezan za Njema?ku i oni se ne zazaju bilo šta kad je u pitanju. Ako im je ovaj program dobar kao auta onda se ne može pogriješiti.

Kad sam ve? na pravom mjestu možete li me uputiti na kakvu temu vezano za rad na mikserima (ono gain, volumen, hi, midle, low, pan(orama)...), tj. kako sve to podesiti s obzirom na instrumente. Znam da je to individualno ali bar za po?etak da pro?itam "pravila" struke. Koji bi model preporu?ili za kupovinu (naravno ne pretjerano skup a da radi svoj posao - ?uo sam da i neki jeftiniji modeli urade ono što nam treba - iako skuplji...) s tim da ima talkback?

Hvala svima
Veoma je obimno i kompleksno da bi se sada o tome ovde pisalo...
Ne postoji "recepat" kako se radi, stvar je vezana i za odredjene zakonitosti u ponasanju zvuka (akustike, kao nauke) i za licne afinitete... Muzika i slikarstvo su ,kako ja to vidim, u najvecem delu umetnosti i svaki pokusaj totalnog podvodjenja pod paterne,pravila i moranja je ustvari nemoc da se stvar razume na pravi nacin... Pravila dakle nema, ali postoje uobicajeni postupci i sam ces otkriti koji su i kroz praksu i kroz informisanje...
Preporucujem ti da krenes lagano da iscitavas Rumski, u sekcijama koje te najvise zanimaju, i tamo ces naci, bezmalo, more informacija...!

Pozdrav!

Bockie is offline   Reply With Quote