View Single Post
Old 24-09-2010, 02:14 PM   #8
Carduel
Junior Member

Default Re: Cubase - Pro Tools - Audition

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Ako si vec radio u old school studijima Pro Tools ce ti vise leci zbog slicnog nacina razmisljanja, povezivanje stvari i nacina rada koji je ustolicen tim modelom...
Opet sa druge strane, Steinberg ti nudi malo drugacije resenje, samo snalazenje unutar projekta je drugacije i manje podseca na patch polje i ono starinsko snimanje na traku...

Moras imati u vidu da je PT Amerikanac, a Steinberg Nemac....

Sve je stvar licnog afiniteta, ja sam radio na svemu pomenutom i na kraju sam ostao na PT, ima tu svega po malo, logike, nacina razmisljanja, ideologije, estetike, sve vrlo individualne stvari...
Hvala puno, tek sam pokucao u ovaj ?udesni audio svijet, nau?io ?ta su TRS, TS i XLR kablovi, nabavio ne?to opreme i spojio sve u jednu cjelinu i za ?udo radi.

A ?to se ti?e li?nog afiniteta mislim da mi je bli?i Cubase jer emotivno sam vezan za Njema?ku i oni se ne zazaju bilo ?ta kad je u pitanju. Ako im je ovaj program dobar kao auta onda se ne mo?e pogrije?iti.

Kad sam ve? na pravom mjestu mo?ete li me uputiti na kakvu temu vezano za rad na mikserima (ono gain, volumen, hi, midle, low, pan(orama)...), tj. kako sve to podesiti s obzirom na instrumente. Znam da je to individualno ali bar za po?etak da pro?itam "pravila" struke. Koji bi model preporu?ili za kupovinu (naravno ne pretjerano skup a da radi svoj posao - ?uo sam da i neki jeftiniji modeli urade ono ?to nam treba - iako skuplji...) s tim da ima talkback?

Hvala svima
Carduel is offline   Reply With Quote