Ja i jesam citao sve sticky-je. Nego rekoh da ne zeznem stvar sa velicinom i rasporedom apsorbera/difuzora i slicno u odnosu na zaprepinu i oblik sobe. (ipak postoje neka pravila zar ne?) Par vas odavde ste profesionalci u svom poslu, kao sto se i ja trudim da budem u svom, a o vasem ne znam nista osim svidja li mi se zvuk odredjene sobe i da li je translatoran.

Samo sam htjeo da napravim sto manje gresaka u svemu tome. Zbog toga i pitam
Pozz
Edit : Nisam bas totalni pocetnik u produkciji. Bio sam u tonu i dobro i lose tretiranih studija u zadnjoj deceniji po balkanu, nekim evropsim metropolama i moji radovi su izdavani oficijelno. Saradjivao sa ovakvim i onakvim ljudima tuda. I nikad se nisam stidio da priznam kad nesto ne znam. Znam da vrata ne treba da budu iza. Znam da je simertija bitna i te osnovne stvari. Ali jenostavno ne znam mnogo o sredjivanju akustike i zato pitam na konkretnom primjeru. Isto kao sto umijem da koristim telefon ili kompresor a da budem iskren blage veze nemam kako funkcionisu ni jedno ni drugo iznutra. Tako i sa akustikom..
Kao da mene neko pita kako da sredim recimo bass u matrici a ja mu kazem imas to na threadu do, procitaj i ne poslusam matricu... Ne ide bas tako. Tako valjda vazi i za tretman sobe?