Quote:
Originally Posted by clusterchord
to je valjda naiscekivaniji "mali" mikser u zadnjih par godina.. svi bruje o tome. A & H su strahovito puno vremena utrosili na razgovaranje sa userima 16kanalnog prethodnika... sto bi trebalo dodati, promjeniti ovo ono. ljudi sa A&H su bili na gearslutzu valjda godinu i po, svracali i chatali..
nemam pojma kako mu zvuce preampi, eq i sabirnica.. al na papiru za sad izgleda impozantno.. kazu da su unaprijedili preampe.. pogotovo mi se svidja verzija sa automatizacijom..
daBear, ja sam isto razmisljao dosta o Audient Zenu otkad je pala cijena... sto se tebi čini , u usporedbi s ovim, cisto po sound kvaliteti ?
nekako imam osjecaj da je Audient ipak klasu iznad neki mid/high end.. ne poznajem bas tu firmu. dok AH ima to nasljedje live mixera.. bez obzira na broj gumbi, opcija i ostalog..
upravo trazim takav manji mikser sa automatizacijom (kao i svi ..). od Tofta sam se potpuno ohladio jer su ljudi oko mene koji su ga imali, samo imali sr*nja. jedino mi jos igra venice320, al nit automatizacije, niti daw kontrole, i samo 4 grupe.. los routing. al dobar sound, probao sam ga. ili nesto staro sto cu restaurirati koa mci400 i sl.
kod Audienta je problem sto nema nikakav EQ. hah idealno bi bilo uz njega nabaciti jedan x-rack sa 8 kanala EQ, da se moze imat total recall...a ostalo sa ITB eq-ima. al to mu opet dodje na sistem od kojih 10 - 15 soma (koje nemam).
|
po meni A&H je za nekoga ko snima bendove i zive muzicare sa puno mikrofona, itd...
opet, po meni, Zen je za nekoga ko prvenstveno MIKSA ITB ima neki outboard i hoce da sabere 32 izlaza uz neki outboard, ali be eq.
snimanje odradjeno kroz zeljene preampe / compresore i eq i onda...
Mixanje u software-u (Pro Tools, sta vec..) i provucen kroz Zen-a.
meni je problem bio dok sam (puno) radio na velikom Audientu ASP8024, drzim mix na desku dok mi ga ne odobre i nemogu nista drugo da pocnem (jer su svi eq's i outboard namesteni ZA TAJ mix!) Pa jos ako traze neku promenu posle mesec dana - sranje!!! usporava work flow.
Sta meni radi kod Zen-a:
Mali je (moze da stoji sa strane) uvek mi je problem sweet spot sa velikim mikserom - nemogu da stavim kompjuter monitore u sredinu *nema mesta*
ima inserte na svim ulazima, moze 3 para zvucnika da se okaci, 5 source monitoring, iPod ulaz (jako korisno - nema trazenja mini jack to jack adaptera, pa patch polje, pa drkanje.. a svi hoce nesto da cuju sa iPoda / iPhona),
bus compressor moze da se salje na bilo koji input + ima paralel foru..itd..puno sitnih i korisnih stvari koje rack sabirnice nemaju
Automatizacija me ne zanima (moving faders su extra) i samo je volume i mute (preko MDI)...sva automatizacija u PT (kod mene)
sto se tice same Audient firme, u Londonu ima jako puno studija koji imaju ASP8024
i rade jako puno dobrih i poznatih projekata / bendova itd....jedan od poznatiji je Kore studio
http://www.kore-studios.com/
Stephen Street (jako poznati producent) je ima 2 velika ASP8024 (jedan kao mobilni setup) a drugi u Metropolis studiju (dok ga ne zatvorise) ,,,sad je presao na Zen kad miksa kuci (sve vise, jer su budzeti otisli u k...!)