View Single Post
Old 18-09-2010, 01:47 AM   #7
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Dilema u vezi audio interfejsa :S

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
AES je u po bogijevim insajderskim informacijama najpreciznije definisan protokol. Ja sam u zadnje vreme počeo više da se oslanjam na SPDIF, izlazeći iz FF u m-audio karte zbog protoolsa, i ne žalim se. Možda ti je lakše da i ti uzmeš jedan 9632 koji ima prebudž za AES-EBU (možeš sam da ga napraviš a ima i da se kupi), čime dobijaš 2 kul konvertera u startu i sve ostalo što sam već pisao večeras Zeroo-u na drugoj temi. Pa posle dokupiš šta oćeš od konvertera, ovaj ima i ADATe. A ima i expansion boardove za još 4 inputa ili outputa. Ma ja se kunem u RME, sve ostalo su mi pokušaji da se dostigne njihov nivo za manje pare, uglavnom nesrećni.

Bravo ARTI!
Definitivno 9632! Nisam znao da moze AES na njega, evo sad vidim.
Uzmem 9632 i jel mogu na njega da butnem taj konvertor preko AES-a i plus recimo Focusrite Octamic preko adat-a ili neki slican preamp sa 8 kanala u nekoj nizoj klasi ili pak interfejs :S

Znaci za 800 E sto bih bacio na MOTU, mogu uzmem RME 9632 + recimo ProFire 2626 i sve mogu da vezem i da snimam 10 kanala simultano opustencija.

Jos nesto, za koje se pare moze nadje 9632 nov ?

Jos jedno pitanje imam (ovo je vec 3. edit posta ), jel Spdif gura samo 2 kanala?
Gledam da li nekako mogu da zbudzim RME 9632 + neki FW ili USB interfejs sa sve 8 ulaza koji ima na sebi adat izlaz sa kojim bi spajao RME, a inace bih ga koristio za terenska snimanja na laptopu i to sve zajedno za 800 E...

Last edited by Jan; 18-09-2010 at 02:19 AM.
Jan is offline   Reply With Quote