Re: Emu ili RME???
RME je generalno mnogo ozbiljnija firma, namenjena profesionalnoj klijenteli, koja se u potpunosti oslanja na njihov kvalitet. Odlični konverteri, najbolji (total mix) mixer za jednu zvučnu kartu, fantastičan Digicheck merni sistem i besprekorni drajveri i podrška, su ono što RME čini večitim bestbuyem u svom cenovnom rangu. Ja sam 4 godine imao 9632 i prodao sam je kad sam sebi kupio Fireface 800, a sada sam je ponovo kupio za drugi komp u drugom studiju, gde usnimavam vokale i sve osim bubnjeva. E-MU je opet, pod-brand Creative-a, namenjen korisnicima koji bi se upustili u audio vode, ali više u nameni kućnog snimanja i komponavanja na idejnom nivou, a manje na finalizaciji proizvoda. Tako da se u tom rangu kartica najčešće ide i više opcija po jediničnoj ceni, što praktično znači da svaka od tih opcija trpi na kvalitetu. RME 9632 je jednostavna, 2in-2out kartica, sa vrhunskim zvukom i softwerskom podrškom, a i bogato opremljena digiatlnim opcijama.
Moj savet ti je da ako spadaš u hobi umetnike ili ljude koji bi kartu koristili u idejno-kreativne svrhe, da ideš na EMU, zbog više opcija. A ako ti nameravaš da karticu koristiš za profesionalno, studio-grade usnimavanje i mixanje finalnog proizvoda, itekako odrešiš kesu i uzmeš RME.
just my 2 cents.
|