Quote:
Originally Posted by awacs
Ma, ka?em ti da mo?e. Radio sam to jo? negde kasnih osamdesetih sa Steinbergovim SMP 24 synchronizerom. Dodu?e, u to vreme VSTi nije postojao, ali su postojali sampleri i sekvenceri (isti Q). Pa se cima? da unosi? tempo od beata do beata (ili ?atro radi? TAP TEMPO, ali i to ima svoj downside).
Ali za?to si toliko zapeo za termin "VSTi deonice"? Mislim, VSTi je isto ?to je nekad bila "klavijatura", zar ne? Niko te ne sprečava da snima? VSTi real time, jel' da? Ako nema? klavijaturu (ili ne ume? da je svira?) opet mo?e? da bode? mi?em notu po notu gde god misli? da treba. Ili ti je ba? stalo da ti u sekvenceru pi?e da je sve "uredno"? Ali to onda nema veze sa muzikom, nego sa vizuelnim do?ivljajem iste...
Pozdrav,
Vasa
|
Naravno, sve te mogućnosti su prihvatljive. Jednostavno mislim da je dobro videti sve ?to je novo a mo?e doprineti nekoj kreativnosti. Danas postoji softver za polifonu detekciju visine tonova (Melodyne Editor), skoro neverovatna mogućnost do pre samo nekoliko godina. Pretpostavljam da je i detekcija tempa na sličnom nivou - to se vidi i po grafikonima na onom blogu. Ako mogu automatski da se naprave takvi grafikoni onda verovatno taj isti sistem detekcije mo?e i da se iskoristi da iscrta tempo track baziran na bubnjarskoj deonici, i da se to onda koristi za midi.
Inače, mislim da je sva tehnologija potrebna da se napravi dobra ploča postojala pre četrdeset pet godina (i tada je muzika i bila bolja nego danas). Ipak, nisam za vintage pristup - i Bitlsi su uvek koristili ono ?to je u tom trenutku bilo najnovije, pa i izmi?ljali sasvim originalne tehnike snimanja (recimo ADT).