Thread: Drums
View Single Post
Old 17-09-2010, 05:08 PM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Drums

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Znam da je jedna od mogućnosti upotrebe VSTi-a uz ovakve bubnjeve da se analizom tempa naprave ovakvi grafikoni i onda u sekvenceru pretvore u mape tempa.To bi mi dodatno zakomplikovalo ?ivot.
Vidi?, po?to sam ja jo? stariji (rođen malo pre nego ?to je Gagarin poleteo u kosmos) od mene je jo? lak?e biti pametniji Tehnolo?ki, to o čemu govori? je omogućeno istog momenta kada je SMPTE/EBU Time Code u?ao u audio industriju. U su?tini, osnovno pitanje je: "Za?to?"

Ritmička uzbudljivost So Lonely i Sympathy for the Devil se zasniva na zajedničkom poduhvatu ritam sekcije u realnom vremenu Ono - ko je prvi "povukao" tempo unapred, ko je "ispred" koga u celom groove-u, a sve te stvari su se desile interaktivno (i simultano). Magija te dve pesme nije u matematičkom modelu koji je neko pretvorio u muziku, nego u interaktivnosti.

?ta hoću da ka?em - rezultat pomenute interaktivnosti je moguće replicirati (uz dugotrajan i iscrpljujući vi?enedeljni rad), ali je zaludno poku?avati da se do tako uzbudljivog i nikad ranije čutog rezultata dođe "od nule". Ne ka?em da je nemoguće, ali to zahteva ili mnogo meseci (mo?da čak i godina) rada na jednoj pesmi ili mnogo sreće. A koliko se sećam priča iz onog vremena, Outlandos D'Amour je snimljen u nenormalno kratkom roku (čak i za onda?nje pojmove).

Pozdrav,

Vasa