View Single Post
Old 08-09-2010, 06:41 PM   #95
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Default Re: "Non-US rap sucks"

Prvo se izvinjavam sto kenjam, probacu da ne gnjavim vise supljom.

@Heatman Ma ne, ne velicam ja gurua, stavise on mi i nije omiljeni mc, mozda ni u top 10.
Nego po meni je jazzmatazz (mislim na vol.2, ovo kasnije je bilo tanje i tanje) standard, kao album, najkvalitetniji rep album ikada, a s obzirom na ekipu, skromnno je reci da je to samo rep album. Standard koji i dan danas mnogi pokusavaju nadmasiti zivim usviravanjima u hip hop.
Cak i da sad izadje bio bi vruc.

Treba prihvatiti cinjenicu da hh odavno nije nikakva revolucija kako bi mozda htjeli mi koji kao volimo cuti slicne zvuke!

Kad vec spominjes Elemental, pa postujem ja nj rad,da se razumijemo al vise sam bio fan onih prvih albuma.

Skontali su vjerovatno, da ako zele da ostanu u igri moraju da da budu pristupacniji i melodicniji, pjevljiviji jel? Valjda je repovanje uz bend jedina prihvatljiva varijanta ovde?

To je to komercijalno razmisljanje, i po meni, dodvoravanje homo balkanikusu na koje su ljudi/muzicari odavde prinudjeni.
Stvarno bi se postidio da pljujem po bilo kome,znaci nista lose ne mislim, stavise, ali nekako mi je to mlako a nisam nabrijani hardkor gengbeng klinac!!! Nekako svirka za djevojcice,preslatki balkanski mainstream, ali prihvatljivo u svakom slucaju.
Poenta, daleko je to od pravog repa ali pravi rep ne placa racune na Balkanu razumljivo.

Izvinjavam se jos jednom i ne ponovilo se moje kenjanje!

Kad ce ovakvo zvucati kompromis na Balkanu?
Vjerovatno nikad!

i interesantno kako ozbiljnije teme zvuce hiticno, a meni puno duze ostaju u uhu, bar meni, nego repanje o guzicama i sisama. Daleko od toga da ne volem iste ))

Last edited by Ngino; 08-09-2010 at 07:04 PM.
Ngino is offline   Reply With Quote