Ja lično mislim da može da se napravi zanimljiva i dobra muzika koja će imati formu rep-a...i toga je bilo kod nas. Jedan primjer je grupa Sunshine i njihova kombinacija bendovske svike, elekronske muzike i hip hopa. Smatram da su oni napavili nešto posebno i van balkanskih granica. Koristili su se formom hip hopa i gradili neku svoju priču. Mislim da jedino tako može da se uradi nešto stvarno zanimljivo , a nikako pokušavanjem da se "skine" američki filing. Često puta čujem čak i pokušaje prevođena nekih njihovih fraza - što na našem jeziku zvuči smiješno! Djelimično i ja dijelim to mišljenje da je rap/hip hop američka priča i da samo tamo ima svoju pravu težinu i sadržaj. Čak je to sve najmanje produkcijski problem - prilično je moguće danas uraditi bit koji će po svemu moći da stoji "rame uz rame" sa nekim američkim...ali nije u tome kvaka...već u samom izrazu
- jeziku i pristupu. Isto tako i u nedostatku tema za pjesme ...to je čak i Amerima problem - i njihov hip hop postaje dosadan. Mene npr. ni malo ne fasciniraju one neke ozlojeđene političko-socijalne pjesme - jer sam skapirao da je to neka priča koju ćeš čuti od svakog nadrkanog penzionera na klupi u parku

i o korupciji i o kriminalu i o svemu

Tako da ne vidim neku sad težinu u tome da se to deklamuje u pjesmi - jer to više i ptice na grani znaju

Drugo je to kad je u pitanju neki stvarno represivan režim i kad ze neku takvu kritiku, osim dobre volje - treba malo i m*da

I kad takva kritika može autora / izvođača da košta neemitovanja na radio i tv stanicama i slično, a da ne pominjem i neke puno teže posledice...Danas svako o svemu može da kaže šta mu je volja, tako da , po meni i taj "ljutiti" socijalni sadržaj otpada kao izrabljen...