Quote:
Originally Posted by DaBear
pa sad...ako je muzika medju zanimanjima koja bi danas odabrao da zivim od toga - muziku SIGURNO ne bi odabrao!
U stara vremena od muzike se zivotarilo...dodju muzikanti, das im veknu hleba i flasu vina i oni sviraju ceo dan!
Meni treba malo vise (vekni hlebai...i svega ostalog!)
vec sam pisao da ovde ima SSL studija koji naplacuju ?200 za termin od 10 sati, a jedan vodolinstalater moze da uzme i do ?600 ovde za 6 sati posla i sa alatom koji vredi manje nego jedan dobar kompressor! I kuci je vec popodne...nemora da sedi do ponoci uz nekog majmuna koji nabada sviranje!
(kad kazem vodoinstalater - mislim na onog koji povezuje masine za ves, masine za sudove, namesta bojlere itd...cist posao!) Ovi sto muljaju govna, zacepljene cevi itd..uzimaju jos vise !!!!
|
Šta reći, to je prilično otrežnjujući opis trenutne situacije.
Talasanja u tehnologiji u poslednjih sto godina izazvala su velike stresove ljudima koji se bave muzikom. Pojavi se nova umetnost - film, ali pošto nema tona onda svakom bioskopu treba živa muzika. Onda Đenka donese ton film i Kristina, zajedno sa hiljadama drugih, dobija šut kartu. Onda se pojave gramofoni i sledeće što vidimo je da se uzima nenormalno mnogo "Money For Nothing", teraju se privatni džambodžetovi, kupuju se zamkovi. I posle svega dođemo do današnjeg dana - muzike ima svuda unaokolo mnogo više nego što treba, zabodeš USB u zemlju i nešto će da svira (uglavnom njesra, ali to je druga priča). I realno, potrebniji je vodoinstalater.
Ali ipak, nade uvek ima. Nju mi ne budi onaj mogul muzičke industrije što sedi i razmišlja (grize nokte valjda), već čvrsto uverenje da negde neki novi Pol Sajmon (danju vodoinstalater) noću prebira po gitari i priprema materijal u kojem ću moći da uživam godinama. To što on od toga možda neće moći da kupi avion meni nije važno, a verujem ni njemu.