View Single Post
Old 31-08-2010, 10:17 PM   #3
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: You see her smiling

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
Ajd, baš mi je drago
Redd je radio jedan kolega sa foruma, to je lampaški preamp koji ima stvarno odličan zvuk i može bez problema "tjerati" i ribon mikrofone, što je nama bitno, jer osim nekog zvuka 60ih, probat ćemo ganjati i neke 50te, pa nam je cilj imati što više vintage opreme. Imamo namjeru napraviti još 3 takva preampa, tako da sa 4 lampaška kanala možemo ući u komp. Trenutno imamo Presonusovu 8 kanalnu karticu. Inače nabavljamo pomalo neke vintage mikrofone - akg d19, akg d12, akg d190, sennheiser 421... i planiramo se baciti na izradu EMT140 plate reverba... Eto, samo vintage
Imate lep pristup, urodiće plodom sigurno uz ovakve pesme.
Obično mi se ne dopada kad bendovi sa ovih prostora pevaju na engleskom, ali ovde je izgovor savršen i to stvarno ima smisla. Od "izvornih" engleskih grupa koje furaju ovaj stil dobar je The Coral, s tim što je kod njih uticaj Bitlsa dosta začinjen i Dorsima. BTW, njihova pesma "Late Afternoon" me po atmosferi neverovatno podseća na Azrinu "Život običnog tempa" - ima čak i stih "Dogs barking outside" / "I psi laju u susret danu". (Inače, mislim da je kod nas jedino Štulić uspeo napraviti nešto što ima stvarni duh Bitlsa - na primer, uporedi pesme "Sunčana strana ulice" i "I'll Follow The Sun".)