Re: Sta ti najvise smeta u danasnjoj domacoj "produkciji"?
Pa ja iskreno mislim da od te demokraticnosti nema nista i da trenutno zivimo u vremenskom muzickom vakumu gde je internet malo pomrsio racune onima koji su na celu jedne velike INDUSTRIJE kao sto je muzicka i predvidjam da ovo stanje nece dugo potrajati jer jednostavno nije prirodno i nije u skladu sa osnovnim nacelima kapitalizma na kojima pociva 2/3 planete. Da ne mrsim puno, ocekujem da ovo vreme gde gledas na YouTube spotove za DZ, skidas MP3 sa ruskih sajtova i sl. nece potrajati i da ce vec naci neko resenje kako da naplate ono od cega zive... da li ce to biti, kao sto neki najavljuju, "zatvaranjem" interneta i nekom vrstom ugradjivanja u same usluge interneta (a to me podseca na resenje u nekim drzavama gde ti u cenu praznog diska ugrade i autorska prava) ili na neki drugi nacin, to ne znam, ali siguran sam da u ovom trenutku neko sedi i razmislja o tome... a onda verujem da ce opet sve doci na svoje. Opet ce diskografske kuce biti ono sto trebaju da budu, opet ce producent biti ono sto treba da bude, a sam izvodjac ce opet juriti za pesmom a ne za Velikim bratom i sl. jer od muzike ne moze da zaradi...
|