View Single Post
Old 29-08-2010, 02:19 PM   #14
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: kako se nekad shmekerski miksovalo, danas ko debil klikces misem

Ok, to sto ste napisali takodje stoji, ali danasnja tehnologija pruza dosta komfora u radu, onome ko zna sta i kako radi. Oni koji znaju svoj posao, svakako ce kompjuter prihvatiti kao veliku olaksicu u radu. Ne samo kompjuter, vec citav digitalni sistem rada. Ja licno mislim da su danasnji snimci definitivno mnogo bolji od starih, mada neko voli bas te distorzije, sumove, nelinearnosti i sl - vintage zvuk. Naravno, sve ima svoju cenu i kao sto ste rekli gomila mrmota radi sa PCjem i par plugova, ali mogu samo da pricaju okolo i da izbacuju svoje kreacije na internet. Izdavacke kuce jos uvek imaju kakav-takav kriterjum... cini mi se

Ono sto hocu da kazem u vezi teme je - nije bitno kako je neko dosao do zvuka ili pesme ako je pesma zaista dobra, a drugo je - ne slazem se da je tadasnje sve bilo idealno dobro - po meni, daleko od toga. Muzicari su znali da sviraju, pevaci da pevaju, ali i danas znaju. Samo sto postoje alati da i oni sto ne znaju, "saznaju", a to je negativna strana tehnoloskog napredka. Ima i dosta pozitivnih...

Last edited by psionic; 29-08-2010 at 02:21 PM.
psionic is offline   Reply With Quote