Thread: Akai MPK 61
View Single Post
Old 26-08-2010, 06:07 PM   #5
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Default Re: Akai MPK 61

Cluster, ovaj problem s Program Change i meni ide na zivce na tim klavijaturana posto i moj E-MU Xboard to ima rijeseno otprilike ovako kako si opisao. Zato sam si svojevremeno napisao program koji mi omogucava routanje izmedju razlicitih MIDI interface-a, a koji uz razne druge mogucnosti ima i mapiranje Control Change ili Pitch Bend evenata na Program Change. Obicno PB konfiguriram za to posto bendanje ionako nikada ne koristim. Na taj nacin mogu preko jedne master klavijature svirat bilo koji synth u studiju, bez obzira na koji MIDI interface je prikopcan (posto ih imam vise), te preko Pitch Bend-a mijenjat patch-eve: PB Up = slijedeci patch, PB Down = prethodni ... jednostavnijeg i brzeg nacina od ovoga nisam nasao.

Sto se tice kvalitete tipki, E-MU mi je cisto OK, nista losiji od bilo koje klavijature na nekom od synthova koje imam. Kuciste je plasticno, ali prilicno cvrsto, u sto sam se uvjerio kad sam klavijaturu prije neke 2 godine "slozio" s visine od oko metar i pol direktno na pod. Nista se nije polomilo te i dan danas radi bez problema ...
HrastProgrammer is offline   Reply With Quote